Minecraft OpenGL GLFW Error 65542 Hatası Çözümü

Minecraft GLFW error 65542

 Minecraft'ı windows java sürümü olarak bilgisayarınıza kurdunuz ancak açarken ekrana "GLFW error 65542 OpenGL" adlı hata kodunu içeren bir pencere çıktı ve açılmadı.Öncelikle OpenGL hata kodunu açıklamak gerekirse;

OpenGL (Open Graphics Library), Silicon Graphic Inc. tarafından geliştirilmiş donanımın desteğini kullanarak 2D ve 3D grafikleri ekrana çizdirmek amacıyla kullanılan bir grafik uygulama geliştirme arabirimidir.

 Bu birim bilgisayarınızda yüklü java uygulamasında genellikle eksik olduğu için karşımıza çıkar.Aslında çözümü oldukça basit.Aşağıda kısaca nasıl yapacağınızı anlatacağım.

GLFW error 65542
GLFW error 65542

  • İlk yapmanız gereken buradan Minecraft OpenGL.rar isimli dosyayı indirin.Sonrasında aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi java uygulamasının kurulu olduğu yere gelin.Bunun için "C:\Program Files\Java\jre1.8.0_281\bin" yolunu takip edebilirsiniz.
C:\Program Files\Java\jre1.8.0_281\bin

  • Vermiş olduğum linkten dosyayı indirdiyseniz eğer içerisinde 32-bit ve 64-bit isimli 2 adet klasör olacak sizin sisteminiz kaç bit ise ona göre o dosyayı yukarıdaki resimde bulunan javanın kurulu olduğu bin klasörü'nün içerisine kopyalayın.(Klasör içerisinde bulunan opengl32.dll isimli dosyayı kopyalayacaksınız.)

NOT:Sisteminizin kaç bit olduğunu bilmiyorsanız Bilgisayarım simgesine sağ tık yapın özellikler bölümüne tıklayın gelen ekranda sistem türü kaç bit olduğu yazmaktadır.

OpenGL
  • Son olarak oyununuzu açın ve sorunsuz bir şekilde girdiğini göreceksiniz.Herkese keyifli oyunlar :)
Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski