Windows D Diskini Görmüyorsa Yapılması Gerekenler

Windows D Diskini Görmüyorsa Yapılması Gerekenler

     Bilgisayara format attınız ve Harddiskinizi ikiye böldünüz veya ayrı bir harddisk taktınız.Sistemi ilk yeniden başlattığınızda D diskinizin olmadığını farkettiniz (Genelde Windows 7 Kullananlar) hemen panik yapmayın ve aşağıda açıkladığım yöntemi uygulayarak D diskinizi geri kazanabilirsiniz.


     Bunun başlıca nedeni D diskinizin harf atanmamış olması.Şimdi sizlere harddisk harf atama işlemini göstereceğim.

YAPILMASI GEREKENLER

  1. Masaüstünde bulunan bilgisayar simgesine sağ tıklayalım ve yönet yazan kısma giriş yapalım.
    Yönet
  2. Açılan pencereden sol menüde Disk Yönetimi yazan bölüme girelim.C diski haricinde gördüğünüz diskiniz (aslında D diskidir ancak sürücü harfi atanmamıştır veya yanlış sürücü harfi atanmıştır.(E yada F gibi)
    Disk Yönetimi
  3. C diskinizin yanında bulunan sürcücüye harf atama işlemi bunun için de sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolu değiştir kısmına girip EKLE butonuna basın ve şu sürücü harfini ata yazan yerden  D harfini seçin.
    Sürücü Harfi Atama
     Windows 7 Kullanıcılarında genellikle formattan sonra yada yeni bir HDD (Hard Disk) taktıklarında sistemlerine bu sorun ortaya çıkmakta ama gösterdiğim yöntem ile sorun giderilmekte.Eğer bir sorun ile karşılaşırsanız çekinmeden yorum kısmına yazabilirsiniz.Yardımcı olmaya çalışırım.


Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski