Minecraft Hamachi Server Açma (Multiplayer Oynama)

Minecraft Hamachi Server Açma (Multiplayer Oynama)

    16 mayıs 2009 tarihinde notch tarafından çıkartılan açık dünya,hayatta kalma oyunu minecraft daha sonra mojang tarafından geliştirildi.Çıktığı günden beri popülerliği sürekli artan ve oyun içinde bizlere kendi dünyamızı oluşturma imkanı veren bu yapıt elbette multiplayer olmadan olmaz.
   Her ne kadar tek başınıza oynasanız bile belli bir yerden sonra sıkılıp arkadaşlarınızla oynamak isteyebilirsiniz.Bunun için ise hamachi adlı program devreye girmekte.Peki nedir bu hamachi kısaca açıklamak istiyorum.
   Hamachi, pek çok değişik amaç için kullanabileceğiniz özel bir VPN (Virtual Private Network) uygulamasıdır. Bu uygulama ile internet üzerinde bir yerel ağ (LAN) veya VPN kurabilir, işyerinizden evdeki bilgisayarınıza bağlanabilir, arkadaşlarınızla (LAN) üzerindeymiş gibi oyun oynayabilir veya dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

   Şimdi ilk yapmanız gereken bu adresten minecraft.exe uygulamasını indirip bilgisayarınıza kurmanız.

HAMACHİ Kurulum:


  • Hamachi her ne kadar ücretli olsa da, 5 kişiye kadar ücretsiz sunucu açılmasına izin veren bir program.Öncelikle buradan LogMeIn hesabınızı oluşturun ve ardından bu adresten ücretsiz olarak Hamachi uygulamasını indirin ve kurun.
  • Hamachi uygulamasını çalıştırın. Pencerenin sol üst kısmındaki güç tuşuna basarak yeni bir Hamachi kimliği oluşturun.
Hamachi Güç Düğmesi

  • Kimlik oluşturduktan sonra Hamachi uygulaması açılacaktır. Karşınıza çıkan iki seçenekten “Yeni bir ağ oluştur” seçeneğine tıklayın.
Yeni bir ağ oluştur

  • Karşınıza Ağ Oluşturma penceresi çıkacaktır. Ağ kimliğini ve parolasını belirleyin. Ardından Oluştur seçeneğine tıklayın.
Ağ kimliğini ve parolasını belirleme
  • Bu işlemden sonra 5 kişilik Hamachi sunucunuz aktif olacaktır.
Hamachi sunucusu

Minecraft Server Açma:

    Hamachi sunucusunu ayarladığımıza göre şimdi Minecraft sunucu dosyalarını düzenleyebiliriz. Öncelikle bu adresten Minecraft indirme sayfasına girin. Bu aşamada gerekli dosyaların indirilmesi gerekiyor. Mojang bize burada iki farklı seçenek sunmakta. EXE uzantılı dosyanın kurulumu her ne kadar kolay olsa da pek çok sistemde hata verebiliyor. Bunun için yazımızda JAR uzantılı dosyanın kurulumunu anlatacağız.

  • JAR uzantılı dosyayı indirin ve masaüstünde bir klasör oluşturup indirdiğini dosyayı bu klasörün içine taşıyın. Ardından bir Not Defteri sayfası açın ve aşağıdaki satırları yapıştırın (tırnaksız):
1. Satır: “java -Xms1G -Xmx2G -jar minecraft_server.1.7.10.jar” (Sürüm numaraları değişebilir)
2. Satır: “pause”
  • Dosyayı “All Files” formatında “Run.bat” olarak kaydedin ve JAR dosyasını koyduğumuz klasöre taşıyın.
run.bat
  • Kaydettiğiniz dosya, klasör içinde “Run” adında bir batch dosyasına dönüşecektir. Bu dosyaya çift tıklayın ve çalıştırın. Eğer bir sorun çıkmazsa Minecraft server adlı uygulama başlatılacaktır. Eğer çıkan komut isteminde “eula” sorunu çıktıysa, klasörde oluşan eula dosyasını Not Defteri ile açın ve eula= girdisinin yanındaki false yazısını true ile değiştirin. Ardından Run dosyasını tekrar çalıştırın.
eula
  • Bütün işlemler tamamlandıktan sonra Minecraft server uygulaması başlayacak ve karşınıza şöyle bir ekran çıkacaktır.
Minecraft server
  • “Log and chat” komut satırında “Done” yazısını gördükten sonra pencereleri kapatabilirsiniz.

Minecraft Server Dosyası Düzenleme:

  • Minecraft server uygulamamız sorunsuz çalıştığına göre, masaüstünde oluşturduğumuz klasörün içinde yeni dosyalar oluşacak demektir. Bu dosyalardan server.properties adlı dosyayı not defteri ile açın ve server-ip yazan yerin karşısına, Hamachi uygulamasında size verilen IP adresini girin ve Online-mode=false olarak değiştirin.Ardından değişiklikleri kaydedin.
NOT: Eğer oyununuz korsan sürüm ise Online-mode seçeneğini false olarak değiştirin.Orjinal oyunda değiştirmeye gerek yok.

server.properties
online-mode=false

Minecraft Server Başlatma ve Oyuna Girme

  • Bütün hazırlıkları tamamlandığına göre artık sunucumuzu başlatabiliriz. Run dosyayını çalıştırın. Arka planda Hamachi’nin de çalıştığına emin olun. Ardından Minecraft’ı başlatın ve Multiplayer bölümüne girin. Seçeneklerden Direct Connect’e tıklayın ve karşınıza çıkan ekrana, Hamachi’den aldığınız IP adresini girin.
Doğrudan Bağlan

   Son olarak ise arkadaşlarınız ile oynamanız için arkadaşlarınızın Hamachi programına sahip olması yeterli.Arkadaşlarınız Hamachi ağına bağlanacakları zaman “Mevcut bir ağa bağlan” seçeneğini tıklayıp, sizin vereceğiniz kimlik ve parolaları girdiği zaman, Minecraft’ın Multiplayer bölümünden sunucunuza giriş yapabilecekler.


Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

2 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim anlatım için zorda olsa açtık server.3 arkadaş rahat şekilde girdik oynuyoruz.Siteye göz attım faydalı bilgiler var.Sürekli burdayım bundan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Eğer fayda sağladıysa size ne mutlu bana.Bir sorun olursa yazmaktan çekinmeyin.Sağlıklı günler..

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski