Epic Games Store Nedir?

 

Epic Games Store

     Epic Games, Cary, Kuzey Carolina merkezli bir video oyunu yapım ve geliştirme şirketidir. Daha çok Gears of War ve Unreal serileriyle tanınır. Oyun motoru Unreal Engine'nın da yaratıcısıdır.

     Epic Games 1991 yılında Potomac Computer Systems adı altında, aynı yıl ilk projeleri olan ZZT'yi çıkararak Tim Sweeney tarafından Rockville, Maryland'da kurulmuştur. Daha sonraları ise Epic MegaGames olarak bilinmeye başladılar. Aralarında Epic Pinball, Brix, Jill of the Jungle, Jazz Jackrabbit ve One Must Fall: 2097'ın de bulunduğu oyunlar çıkarmışlardır. Zamanla Epic; Safari Software, XLand's Robbo, Hearlight, Electro Man, Renaissance's Zone 66 gibi firmaların oyunlarını yayımlayıp satmaya başlamıştır. 1997 Epic MEgaGames Safari Software'e tamamen sahip olmuş, bundan sonraki bütün oyunları Epic Classic adı altında çıkmıştır.

1998 yılında Epic MegaGames daha sonraları Unreal Serileri diye bilinecek olan serinin ilk basamağı 'Unreal' isminde bir 3B FPS oyunu çıkarmıştır. Bununla beraber şirket diğer oyun geliştirici şirketlere çekirdek teknolojisi ve oyun motorunu da sunuyordu. 1999 yılında şirket ismini Epic Games olarak değiştirdi ve ofislerini Cary, North Carolina'ya taşıdı. 2004 yılında Unreal Engine 2 motoruyala devasa bir içeriğe sahip olan Unreal Tournament 2004'ü çıkardı. 2006'da ilk XBOX oyunları olan, daha sonra PC versiyonu da çıkan, 'En İyi 360 Oyunu', 'En İyi Konsol oyunu', 'En iyi Aksiyon Oyunu', 'En iyi 360 Multiplayer Oyunu' gibi pek çok ödüle sahip olan Gears of War'u sürdü piyasaya. 2007'de ise tüm platformlar için uyarlamış olduğu Unreal Tournament 3'ü çıkardı. Aynı sene ismini Painkiller oyunuyla duyuran People Can Fly firmasını da bünyesine kattı.

Aldığı Ödüller

Gears of War ve Unreal Tournament'in başarılarıyla beraber firma 'En iyi XBOX Oyunu Üreticisi', 'Yılın Oyun Firması', 'Yılın En İyi Oyun Stüdyosu', 'En İyi Stüdyo' gibi ödüller almıştır.

Epic Games Mağaza

     Epic Games firması 14 mayıs 2020 tarihinde Grand Theft Auto 5 video oyununu ücretsiz yaparak adından söz ettirmeyi başarmıştı.Ayrıca her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor.Özel yapım oyunları ve indirimli oyunları da bu mağazada bulabilirsiniz.Eğer Epic Games hesabınız yoksa buradan ücretsiz hesap oluşturabilirsiniz.

Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

2 Yorumlar

  1. Aslında güzel firma epic games keşke steam'da haftada bir olmasa bile ayda bir ücretsiz oyun verse daha güzel olur da neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Steam firması'nın kaybedeceği birşey yok şuan.Çünkü milyonlarca kullanıcısı var.Epic games en başta ücretsiz oyun dağıtarak büyük oyuncu kitlesini kısa sürede yakalamayı başardı bu sayede.O yüzden Steam'dan böyle bir hamle beklemiyorum.Eğer Epic Games firmasını kendisine karşı rakip olarak görürse ve oyuncu kitlesinde azalma yaşanırsa ileride belki bir hamlede Steam'dan gelerek ücretsiz oyun dağıtabilir.

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski