Oyunlarda CRACK İşlemi Nasıl Yapılır?

 

CRACK Nasıl Yapılır?

   Yazılım kırma, yazılımı kopyalayan kişi tarafından özellikle istenmeyen koruma özellikleri veya nag ekranları ve adware gibi yazılım sıkıntıları tarafından istenmeyen olarak kabul edilen özellikleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için yazılımın değiştirilmesidir.

Bu olaya kısacası CRACK işlemi denilmekte.Açık konuşmak gerekirse bir programa,yazılıma veya oyuna CRACK yapmak uygun bir şey değil üstelikte bazen geri dönüşü olmayan zararlarda vermekte.Buna örnek göstermem gerekirse bilgisayarınız veya kullandığınız cihaza Cracklı yani korsan yazılım yüklediğinizde sizin kişisel bilgilerinizi (banka kartı şifresi,adınıza ait hesaplar,kayıtlı şifreler) gibi bir çok erişimi de kötü niyetli kişilerin eline vermiş oluyorsunuz.

   Ayrıca korsan yazılım kullanmak bir yazılımın veya dosyanın ücretsiz elde edilmesi demek üretici firmanın da haklarına girmek demek bunu unutmayın.

   Her ne kadar korsan yazılım desteklemesem bile yeri geliyor insan mecbur kalıyor çünkü piyasaya baktığımızda oyun fiyatları bile aldı başını gidiyor.Bu sebeple durumu olmayan insanlar korsana yöneliyor. Her neyse gelelim konumuza.Crack yapma işlemini resimli olarak sizlere anlatmaya çalışacağım.Takıldığınız yerde yorum yazarak bana ulaşabilirsiniz.

  • Oyunu indirdiniz diyelim ve içerisinden kurulum dosyaları ve CRACK adında bir klasör çıktı.Ufak bir not düşüyorum buraya crack dosyası isimleri farklı olabilir.Genellikle büyük harfler ile yazılmış dosyalar crack dosyasıdır aklınızda bulunsun.Aşağıda örnek resim veriyorum.
CRACK DOSYALARI

  • (Bazen antivürüs programı crack dosyalarını virüs olarak algılayabiliyor.Bu işlemleri yaparken antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.)
  • Oyunu kurduğunuz yere gidin.Bunun için masaüstüne gelen oyunun veya programın  kısayoluna sağ tık yapın ve dosya konumunu aç yazan yere tıklayın.
Dosya Konumunu Aç

  • Şimdi oyunun kurulu olduğu ana dizine geldik gerisi çok basit bir işlem.İndirmiş olduğunuz oyunun içerisinde bulunan crack klasörü'nün içerisindeki her şeyi kopyalayın ve oyunun ana dizinine yapıştırın sizden   hedefteki dosyaları değiştir onayı isterse tümünü değiştir yapın.
Hedefteki Dosyaları Değiştir
  • Crack işlemini böylece tamamladık.Artık sorunsuz bir şekilde masaüstünde bulunan oyunun kısayolundan oyuna girebilirsiniz.

Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

2 Yorumlar

  1. Oyun indirmeye yeni başladım.Allah razı olsun sayenizde dediklerinizi yaptım açıldı oyun.Peki her indirdiğim oyunlarda mı bu işlemi yapacağım cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba evet internet üzerinden indirdiğiniz tüm korsan sürüm (cracklı) oyunlarda bu işlemi yapmanız gerekli.Aksi taktirde oyununuz açılmayacaktır.

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski