Windows Klasör Simgesi Değiştirme

Klasör Simgelerini Değiştirme

    Bilgisayarlarda olmazsa olmaz olan klasörler tüm dosyalarımız için biz kullanıcılara büyük yarar sağlıyor.Eğer sizde benim gibi masaüstünüzün derli toplu ve şık görünmesini seviyorsanız gelin birlikte klasörlerin görünümlerini nasıl değiştirebiliriz onlara bir göz atalım.

   Elbette çoğu kişinin bildiği olan klasör simge değiştirme olayını bilmeyen arkadaşların da olduğunu var sayarak bu bilgiyi paylaşmak istedim.

  • Yapmanız gereken ilk şey masaüstüne sağ tıklayıp klasör oluşturmak.
Yeni Klasör
  • Klasör oluşturdunuz veya halihazırda olan bir klasörünüz var diyelim oluşturduğunuz klasöre sağ tıklayın ardından özellikler yazan yere girin.
Klasör Özellikleri

  • Özellikler bölümüne girdikten sonra üst kısımda Özelleştir yazan yere girin ve alt tarafta bulunan simge değiştir butonuna tıklayın.

Simge Değiştir
  • Karşınıza gelen pencerede Windows varsayılan simgeleri gelecektir.İsterseniz o simgeleri isterseniz de gözat kısmından sizde bulunan başka (.ico) uzantılı simgeleri kullanabilirsiniz.
Yeni Simge

Evet arkadaşlar klasör simgesi değiştirmek bu kadar kolay.Umarım faydalı bir yazı olmuştur.Başka bir makalede görüşmek üzere..
Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski