Signal Uygulaması ve Kullanımı

 

Signal Uygulaması


Signal Nedir?

   Signal, özgür ve açık kaynaklı, çapraz platform şifreli mesajlaşma yazılımı. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılır.Ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir.Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

   Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanır ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapar. Uygulama, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içerir.

Masaüstü Signal

   Signal uygulaması şuanda  kullanmakta olduğumuz Whatsapp uygulamasına da rakip olarak gösterilmekte.Bunun sebebi ise Whatsapp'ın son yayınladığı gizlilik sözleşmesi olduğunu söyleyebiliriz.Bu gizlilik sözleşmesi ile bir çok kullanıcısını kaybeden Whatsapp kullanıcıları başta Signal olmak üzere bir çok farklı uygulamaya yönelmiş durumda.

Signal indir

 Ayrıca Signal uygulamasına ait masaüstü programı da mevcut.Eğer indirmek isterseniz buradan siteye giderek uygulamayı hem cep telefonunuza hem de bilgisayarınıza indirebilir kullanabilirsiniz.

Masaüstü uygulama kurulumu ise şu şekilde;

  • Masaüstü uygulamasını indirdiyseniz eğer cep telefonunuzda bulunan signal uygulamasını açın.
  • Ana ekranda sağ üst köşede bulunan işaretine tıklayın ve Ayarlar bölümüne girin.
  • Bağlı cihazlar bölümüne girerek sağ alt köşede bulunan + işaretine tıklayın.
  • Ardından masaüstü uygulamasına girerek telefondan ekranda bulunan QR kodunu tarayın ve cihazı bağla kısmına basın.
   
Artık bu sayede Signal'i masaüstü üzerinden kullanabilirsiniz.Unutmayın ki telefonunuzun mobil ağ veya wifi bağlantısı olması zorunda aksi taktirde mesajlaşamazsınız.

Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

2 Yorumlar

  1. Bilgileriniz için teşekkür ederim gerçekten olumlu sonuçlar görüyorum 👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Teşekkür ederim desteğiniz için.Her zaman buradayım sorun yaşarsanız bana ulaşabilirsiniz.Sağlıcakla kalın.

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski