Steam Oyun Yedekleme ve Geri Yükleme

Steam Oyun Yedekleme ve Geri Yükleme

     Steam dijital oyun platformu'nu bilmeyen yoktur sanırım.Saatlerce belki günlerce oyun indirmeyi hepimiz yaşamışızdır.İndirdiğimiz o kadar yüksek boyutlu oyunlarımızı sildikten sonra veya FORMAT attıktan sonra bir daha indirmeye uğraşmayalım diye steam bizlere güzel bir yöntem sunmakta oyun yedekleme olayı.Oyun yedekleme sayesinde oynadığımız onlarca oyunu bilgisayarımıza tek tıklamayla nasıl yedekleyip geri yükleyeceğimizi anlatacağım.


Steam Oyun Yedekleme


  • İlk aşama STEAM uygulamanızı açalım ve resimde gösterdiğim gibi steam yazısına tıklıyoruz açılan pencerede "Oyunları Yedekle ve Geri Yükle" seçeneğine basıyoruz.
Steam Oyun Yedekleme

  • Açılan pencerede "Şu anda yüklü olan programları yedekle" seçeneğini işaretliyoruz ve İleri butonuna basıyoruz.
Şu anda yüklü olan programları yedekle

  • Şimdi çıkan pencereden hangi oyunları yedeklemek istiyorsanız onu işaretliyorsunuz.Ben örnek olarak Grand Theft Auto IV oyununu işaretledim.İşaretledikten sonra tekrar ileri butonuna basıyoruz.
Oyun Seçme

  • Sıra geldi oyunları yedekleme klosörü seçme.Gözat yazan yere tıklayıp istediğiniz klosörü seçip yedekleme yapabilirsiniz.Steam otomatik kendi klosörünü bulup yüklüyor.Ancak format attıktan sonra yedeklerin de silineceğini unutmayın.
Yedekleme Klasörü

  • Son aşama ise dosya boyutunu ayarlama sizlere önerim DVD[4.7GB] yapmanız.Diğer türlü CD seçeneğini seçerseniz hem disk sayısı fazla olacaktır hem ileride yazdırma işlemi yapacağınız zaman sıkıntı yaratabilir.
Dosya Boyutu


Yedekten Geri Yükleme

  • Yedek aldığımız steam oyunlarımızı geri yükleyeceğiz aslında yukarıdaki işlemle aynı mantık.İlk başta anlattığım gibi sol üstte yazan steam yazısına tıklayalım ve "Oyunları Yedekle ve Geri Yükle" seçeneğin tıklayalım.
Yedekten Geri Yükleme

  • Çıkan pencerede bu sefer Yedekten Geri Yükle seçeneğini işaretleyelim ve ileri tuşuna basalım.
Yedekten Geri Yükleme

  • Geri yükleyeceğiniz oyunu nereye yedek aldıysanız GÖZ AT tuşuna basarak yedeğin bulunduğu klosörü seçiyoruz ve tekrar ileri tuşuna basıyoruz.
Yedek Klasörü Bulma

  • Son işlem ise Masaüstü veya Başlat menüsü kısayolu oluşturmamız işaretleyip ileri tuşuna basarsanız yedekte bulunan oyunu direk steam kütüphanenize yüklemiş olur.
Masaüstü Kısayol Oluşturma


     Evet arkadaşlar steam'da oyun yedekleme ve geri yüklemek bu şekildeydi.Bir sorunuz olursa aşağıda bulunan yorum kısmına yorum atmayı yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.Anlatacaklarım bu kadar hepinize iyi oyunlar.
Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski