İSO Dosyalarını Sanal Sürücü İle Açma

İSO Dosyası

Windows, ISO dosyalarını tanımaya ilk defa Windows 8 ile başlamıştı. Windows 10'da da doğal olarak bu destek devam ediyor. Yani Dosya Gezgini, ISO dosyalarını sanal optik sürücüye takmamıza/bağlamamıza (Mount) izin veriyor. Çoğunuzun bildiği gibi daha önceleri bunun için Daemon Tools gibi 3. parti uygulamalar kullanmak zorunda kalıyorduk. Peki nedir ISO formatı?

Disk görüntüsü de denilen ISO dosyası bir veri CD'si veya DVD'sinin bütün içeriğini aynen içeren tek bir dosyadır. ISO dosyasından CD veya DVD yazdığınızda bu yeni diskte, orijinal diskteki aynı klasör, dosya ve özellikler olur. ISO formatındaki bir dosyayı "Sanal bir DVD" olarak düşünebilirsiniz.

"Peki neden İSO formatı?"Bunun sebebi işletim sistemlerinin kullandığı dosya sistemi ile CD/DVD'lerin kullandığı dosya sisteminin birbirinden faklı olması. Bu yüzden özellikle kurulabilir formattaki CD/DVD içeriğinin (Örneğin;önyüklenebilir Windows kurulum medyası gibi) İnternet üzerinden yayınlanabilmesi için ISO formatı olmazsa olmaz bir format.Aşağıda paylaşmış olduğum video ise Windows 7 işletim sistemi kurulu bir bilgisayar üzerinden anlatmış olduğum bir anlatımdır.Umarım faydası olur sizede...

Eray Güzel

2010 yılı ve sonrasında video oyunları sayesinde bilgisayar ile haşır neşir olmamın yanı sıra araştırıp doğru bilgileri siz değerli dostlarıma blog sayfam aracılığı ile aktarmak ve bilgi paylaştıkça artar ilkesini benimsemiş biri olarak hayatımı sürdürmeye devam etmekteyim.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski